Dehidrirana koža: Vodič za odabir pravih proizvoda – Revelo Cosmetics

Dehidrirana koža: Vodič za odabir pravih proizvoda

Dehidrirana koža: Vodič za odabir pravih proizvoda

 

Dehidrirana koža nastaje kada koži nedostaje dovoljno vlage ili vode. To može biti uzrokovano različitim faktorima kao što su uvjeti u okolini, nedovoljno unošenje tečnosti, prekomjerna izloženost suncu ili upotreba agresivnih preparata za njegu kože. Dehidrirana koža često ima osjećaj zatezanja, grubosti i može pokazivati znakove umora ili sitnih linija.

 

Koža koja je istovremeno masna i dehidrirana je stanje u kojem koža proizvodi višak ulja, ali joj nedostaje dovoljno vode. Ovo može biti izazovna kombinacija, jer prekomjerna proizvodnja ulja može dati izgled masne kože, dok koža istovremeno osjeća zatezanje i nedostatak hidratacije. Čimbenici poput genetike, utjecaja okoline ili upotreba agresivnih preparata za njegu kože mogu doprinijeti ovom stanju.

 

Dakle, dehidrirana koža u većini slučajeva je nešto što možemo sami uočiti, ali postoje i situacije kada koža šalje drugačije signale (poput viška sebuma i ulja), što nam djeluje kao da je suprotno od dehidriranosti, ali koža na taj način pokušava da se obrani i proizvede više onoga čega joj fali - što je, zapravo, hidratacija. I zbog toga je važno da osluškujemo svoju kožu i pažljivo biramo adekvatnu njegu.

 

KOJI PREPARATI SU PRAVI ZA DEHIDRIRANU KOŽU?

 

Svakako preparati koji će koži pomoći da zadrži ili nadomjesti gubitak vlage, ali i preparati koji nisu preagresivni i pozitivno utječu na hidrolipidni sloj kože. Svaki korak u rutini njege kože ovakve vrste je važan i treba mu posvetiti posebnu pažnju.

 

Čišćenje kože

Pravilno čišćenje kože je jedan od ključnih koraka koji, ako se radi nepravilno, može dovesti do pogoršanog stanja. Važno je da proizvodi koje koristimo budu dovoljno blagi, kako ne bi dodatno isušili kožu. Ali jednako je važno da i sami potezi naših ruku dok čistimo kožu budu nježni, nije potrebno (a ni dobro za kožu) da:

 

Upotrijebimo previše proizvoda

 

Prekomjerno trljamo lice

Ukoliko vam je potrebna dodatna sigurnost u tome da ste dovoljno nježni prema svom licu, uvijek je dobra ideja da za umivanje koristiti blazinice za lice. Nakon toga, laganim pokretima utrljati proizvod u kožu i isprati.

Naša preporuka za čistač koji će istovremeno očistiti i njegovati kožu je:

Pure Hydration Gentle Cleanser je nježni čistač s uravnoteženom pH vrijednošću koji je prikladan za sve dobi (uključujući teenage dob) i sve tipove kože. Čisti, umiruje, hidratizira i štiti kožu od slobodnih radikala.

 

Serum

Serum je od izuzetne važnosti za sve tipove kože, a posebno za dehidriranu kožu. On u sebi sadrži znatno sitnije molekule od svih ostalih proizvoda i zbog toga prodire do dubljih slojeva kože. Također, serumi imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka u sebi i zbog toga ovaj korak ne smijemo preskočiti. Važno je, kako da odaberemo serum prema vlastitom tipu kože, tako i da ga pravilno nanosimo. Neki serumi nanose se na vlažnu kožu zbog bolje apsorpcije. Neki se nanose samo na određene indikacije. A redoslijed naše rutine njege kože, nalazi se na drugom mjestu, odmah nakon čišćenja (ako ne koristimo tonik).

 

Naša preporuka za serum za dehidriranu kožu je:

 

Hydro-Screen Super Hydrating Serum, proizvod koji pruža optimalnu hidrataciju i vraća vlagu koži. Bogat antioksidansima koji štite stanice od oštećenja i posvjetljuju ten. Potiče proizvodnju kolagena kako bi se smanjili znakovi starenja poput opuštenog tonusa, nedostatka elastičnosti i bora. Transformira kožu već nakon 5 dana (što je i klinički dokazano).

 

Njega oko očiju

Područje oko očiju je vrlo specifično jer nam je koža na tom dijelu najtanja i najosjetljivija, također, u tom dijelu nemamo lojnih žlijezda zbog čega je okoloočno područje izloženije nastanku prvih finih linija i bora. Hidratacija je ključna za cijelo lice, a posebno za ovaj dio. Također, vrlo je bitno da na pravi način nanosimo bilo koji proizvod na područje oko očiju. Još jedna pojava koja se često događa na ovom dijelu su tamni krugovi ili natečenost. Tamni krugovi često mogu biti genetski nasljedni, ali jedan od razloga zašto nam se događaju je zato što je koža u tom dijelu znatno tanja i sadrži malo ili nimalo potkožnog tkiva zbog čega su svi kapilari više vidljivi. S druge strane, natečenost se javlja iz više razloga, a uzrokovana je zadržavanjem tekućine. Kako bismo pomogli koži da se bori protiv ove dvije pojave, izuzetno su važni proizvodi koje nanosimo, a može nam pomoći i da ih nanosimo u takozvanim „potezima kiše“. To znači da prstima nježno imitiramo kišu tako što ćemo prstima naizmjenično vrlo nježno „tapkati“ željeno područje. A naša preporuka za proizvod za njegu oko očiju: Age Defying Eye Renewal Serum je proizvod koji u sebi sadrži izuzetno moćnu kombinaciju peptida i hijaluronske kiseline dizajniran specijalno za okoloočno područje. Velika prednost ovog proizvoda je što se može koristiti na cijeloj regiji, uključujući i kapke! Efikasno smanjuje fine linije i dublje bore kako ispod, tako i iznad očiju. Posvjetljuje izgled tamnih podočnjaka i smanjuje otečenost. Pruža antioksidativnu zaštitu od slobodnih radikala i dubinski hidratizira područje oko očiju što potiče da koža izgleda zategnuto i sjajno!

 

Krema za cijelo lice

Krema za cijelo lice kao završni korak u rutini njege lica. Proizvod koji treba da pruži dubinsku hidrataciju i “zaključa” sve proizvode koje smo prethodno koristili. Važno je da je izaberemo upravo prema tipu naše kože, a dehidriranoj koži svakako uvijek treba dodatni povratak vlage. Pravilnom i pravovremenom hidratacijom kože ćemo i zaštititi njenu barijeru, ali i usporiti znakove starenja koji se i javljaju kada koža počne gubiti vlagu. Naša koža se sastoji od čak 64% vode i ona pravi ogromnu razliku kada je izgled kože u pitanju. Bez dovoljne količine vode, koža će izgledati tamnije, a pore veće. Također, da bi koža zadržala što veću količinu kolagena, potrebna nam je voda, tada je koža elastična, nahranjena i blistava! Zato je važno da se hidratizira i iznutra, ali i da koristimo preparate koji će zadržati vodu i dodatno hidratizirati naše lice! Naša preporuka za kremu za cijelo lice je:

 

Dnevna krema

Soft Focus Hydrating Day Cream je hidratantna krema formulirana za dnevnu upotrebu koja smanjuje pojavu nepravilnosti kože i pomaže koži da izgleda blistavije i mladoliko. Pored toga što koža dobije dozu hidratacije i blistavosti, ona utječe i na nepravilnosti na koži i pomaže u poboljšanju cjelokupne teksture kože. Smanjuje pojavu finih linija i bora i idealna je i kao podloga za make-up!

 

Noćna krema

Pure Hydrating Rejuvenating Night Cream krema koja sadrži inovativni hidratantni kompleks, kao i vitamin C i antioksidante. Formula bez ulja pomaže u borbi protiv oštećenja izazvanog slobodnim radikalima i umiruje kožu kako bi se poboljšao izgled finih linija i bora. Koža izgleda sjajnije, mlađe i zategnutije.

 

Dehidrirana koža možda zahtijeva više njege, ali bit će vam vrlo zahvalna i izgledat će blistavo kada tu njegu i dobije, a u tome vam sigurno mogu pomoći NASSIFMD DERMACEUTICALS proizvodi.