Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu – Revelo Cosmetics

Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu

Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu

 

Eksfolijacija kože je osnovni korak u svakoj rutini njege kože, ključan za postizanje glatke, sjajne kože. Ovaj proces podrazumijeva uklanjanje mrtvih stanica s površine kože koje mogu se nakupiti i dovesti do dosadnosti, neujednačene teksture i začepljenih pora. Redovitom eksfolijacijom ne samo da potičete obnavljanje stanica kože, već i poboljšavate učinkovitost drugih proizvoda za njegu, omogućavajući im dublje prodiranje u kožu. Međutim, važno je eksfolirati nježno i odabrati odgovarajuće eksfolijante koji odgovaraju vašem tipu kože kako biste izbjegli iritaciju ili prekomjernu eksfolijaciju. U ovom članku istražiti ćemo koristi eksfolijacije, osvrnuti se na različite metode eksfolijacije i dati savjete za uključivanje eksfolijacije u vašu rutinu njege kože.

 

Iako postoji više različitih metoda eksfolijacije, u današnjem tekstu fokusirat ćemo se na, svima nama, poznatu metodu - mehanički piling.

 

Mehanička eksfolijacija je fizička metoda uklanjanja mrtvih stanica kože s površine kože koristeći abrazivne materijale ili alate. Ovaj proces podrazumijeva fizičko trljanje kože radi uklanjanja mrtvih stanica i otkrivanja glađe, svjetlije kože ispod. Mehanički eksfolijanti mogu biti u različitim oblicima, poput pilinga za lice, četkica s mekim dlačicama ili teksturiranih podloga. Iako mehanička eksfolijacija može učinkovito ukloniti mrtve stanice kože i poboljšati teksturu kože, važno je koristiti blagi pritisak i izbjegavati prekomjernu eksfolijaciju, što može dovesti do iritacije i oštećenja zaštitne barijere kože.

 

Bilo da se odlučite za neki alat u pomoći pri samoj eksfolijaciji ili za proizvod koji će to obaviti lakše, izuzetno je važno da poznajete svoju kožu i pratite njezin odgovor na određene tehnike koje primjenjujete kako biste je zaštitili i održali njezin zdrav izgled i stanje.

 

Naša preporuka za eksfolijante koji su dovoljno nježni, a istovremeno učinkoviti su:

Dawn To Dusk AM&PM Exfoliating Cleanser, proizvod s dvostrukim djelovanjem - čisti lice i vrši blagi piling kože, dovoljno nježan za korištenje ujutro i navečer. Dubinski čisti kožu i sužava pore kako bi se smanjila pojava linija i bora i potiče prirodnu promjenu stanica kože kako bi se otkrio zdraviji, glatkiji i sjajniji ten i tekstura kože. Proizvod koji će vam olakšati samu eksfolijaciju i nastavak njege nakon korištenja jer će koža lakše moći upiti sve proizvode koje nanesemo nakon njega.

 

Detox Pads, bestseller proizvod i omiljen mnogima! Ova moćna formula ima zaista mnogo prednosti i cilja različite probleme kože. Osim blage eksfolijacije, on će se pobrinuti i da uklonimo sve ostatke šminke, kao i nečistoće s lica. Očistit će naše pore dubinski i smanjiti njihovu vidljivost i veličinu. Poboljšava cjelokupnu teksturu kože i smanjuje vidljivost finih linija i bora. Pruža antioksidativnu zaštitu i daje sjaj koži. Hidratizira i smanjuje upale. Sadrži bakuchiol koji je idealan sastojak u borbi protiv znakova starenja. Ukratko, upotrebom ovog proizvoda, imat ćete priliku saznati zašto je on toliko jedinstven!

 

Eksfolijacija uz HydraFacial!

Eksfolijacija s HydraFacial tretmanom podrazumijeva proceduru koja istovremeno dubinski čisti, eksfolira, izvlači nečistoće i hidratizira kožu. Ovaj inovativni tretman koristi specijalizirani HydraPeel vrh i tehnologiju vrtložnog usisavanja kako bi nježno eksfolirao površinu kože, uklanjajući mrtve stanice kože i očistio pore. Dodatno, HydraFacial otopina koja je infuzirana tijekom tretmana sadrži moćne antioksidanse i hidratantne sastojke koji hrane i osvježavaju kožu. Korak eksfolijacije u HydraFacial tretmanu pomaže u poboljšanju teksture kože, smanjenju pojave finih linija i bora te poboljšanju cjelokupne jasnoće i sjaja kože.

 

Idealna kombinacija: Hydra Facial+NassifMD® Hydraglucan™ booster

Nassif MD Hydraglucan™ Booster je posebni serum dizajniran da poboljša HydraFacial tretman. Formuliran od strane doktora Paula Nassifa, poznatog plastičnog kirurga, ovaj dodatak sadrži moćnu kombinaciju sastojaka, uključujući hijaluronsku kiselinu, glukozamin i betain, radi hidratacije, punjenja i podmlađivanja kože. Hijaluronska kiselina privlači i zadržava vlagu, pomažući obnavljanju prirodnih nivoa hidratacije kože, dok glukozamin promovira sintezu kolagena, poboljšavajući elastičnost i čvrstoću kože. Betain, dobijen iz šećerne repe, pruža antioksidativne koristi i pomaže u zaštiti kože od vanjskih faktora stresa. Kada se koristi u kombinaciji s HydraFacial tretmanom, Nassif MD Hydraglucan™ Booster poboljšava rezultate, ostavljajući kožu sjajnom, osvježenom i dubinski hidratiziranom.

 

Nakon eksfolijacije, važno je hidratizirati kožu kako biste očuvali njen zdrav i balansiran izgled. Eksfolijacija može ukloniti mrtve stanice kože i prirodna ulja, ostavljajući kožnu barijeru izloženijom i podložnijom gubitku vlage. Hidratacija kože pomaže u obnavljanju izgubljene vlage, umiruje moguću iritaciju i sprječava suhoću ili zategnutost kože. Također, hidratizirana koža bolje regira na proizvode za njegu kože, omogućavajući im dublje prodiranje i efikasniji rad. Korišćenje hidratantne kreme ili seruma nakon eksfolijacije također može pomoći u obnavljanju prirodne zaštitne barijere kože, čineći je elastičnom, mekom i sjajnom.

 

Eksfolijacija je ključ za zdravu, sjajnu kožu. Uklanjanjem mrtvih stanica, potiče se obnova ćelija i poboljšava tekstura. Zapamtite da eksfolirate nježno i odaberite prave proizvode za svoj tip kože. Redovita eksfolijacija dovodi do glađe, sjajnije kože.